Zo voorkom je aankomen tijdens vakantie

Ik hoor het vaak om me heen: op vakantie geweest en weer een aantal kilo aangekomen. Dat is zo zonde, dat willen we niet.

Want met een paar weken wil je de kilo's er waarschijnlijk weer af hebben en moet je er hard voor werken. In een korte tijd ben je aangekomen, maar het gaat meer tijd en energie kosten om af te vallen.

Daarom een aantal tips om te voorkomen je aankomt op vakantie.

  • Drink veel water, heel veel water. Drink je toch graag een alcoholisch drankje, prima om af en toe te doen, maar niet te veel en met een glaasje water erbij.
  • Zorg voor ritme tijdens de dag. Dit geldt vooral ook je maaltijden. Sla geen maaltijden over, daardoor krijg je later extra veel trek en eet je meer en ongezonder dan je zou willen.
  • Zorg voor gezonde tussendoortjes. Ook op vakantie kan je kiezen voor een gezonde snack. Koop bij de supermarkt lekker vers fruit, wat groente of noten. Wanneer je weg gaat, zorg dan dat je altijd iets bij je hebt. Dit voorkomt het kopen van een ongezond alternatief.
  • Maak van te voren een plan/afspraak met jezelf. Leuke voorbeelden zijn elke dag minimaal 5000 stappen, om de dag alcohol in plaats van elke dag of elke dag minimaal bij een maaltijd groente.
  • Als je ergens een buffet gaat eten, schep van alles een klein beetje op. En doe niet te veel in een keer op je bord, zodat je ook nog een tweede keer wat kan halen.
  • Neem geen toetjes of ijsje na de maaltijd. Waarschijnlijk snoep je al wat meer dan dat je thuis zou doen. Kies na het eten daarom voor een koffie of thee, dat scheelt zo weer een aantal kcal!
  • Elke keer als je in de verleiding komt om iets ongezonds te eten, vraag jezelf dan af hoe lekker het is en geef het een cijfer. Is het een 8 of hoger, kun je het een keertje nemen. Geef je het een lager cijfer, neem het dan niet.

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: GENIET VAN JE VAKANTIE!

Als je meer zou willen weten of onder begeleiding zou willen afvallen, neem dan vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen! Misschien zijn een van deze programma's geschikt voor jou, heb je er vragen over, laat het me weten :)