Zelf pepernoten maken

Het is al weer bijna Sinterklaas,
dus tijd voor pepernoten en speculaas.
En wat is het leuk om zelf pepernoten te maken,
daardoor zullen ze extra lekker smaken.

Ik ben echt dol op pepernoten,
Al voordat Sinterklaas officieel in het land is, heb ik er van genoten.
Na 5 december ben ik klaar,
En wacht ik tot oktober het volgende jaar.

Ik ben de keuken in gegaan met een aantal zaken,
Om een gezondere én lekkere variant te maken.
Lees het recept en ga het proberen,
Volgens mij is het aardig gelukt en kan jij dit leren :)

Ingrediënten:

  • 200 gram speltbloem
  • 60 gram kokosolie
  • 38 gram agavesiroop (te vervangen door 60 gram honing)
  • 1 eetlepel speculaas kruiden
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 3 eetlepels melk of water

Bereidingswijze:

  1. Begin met het voorverwarmen van de over op 160 graden.
  2. Zorg ervoor dat je kokosolie zacht/gesmolten is en doe deze in een schaal.
  3. Voeg hierbij de speltbloem, agavesiroop, speculaaskruiden, zout, nootmuskaat en gemalen kruidnagel.
  4. Meng het goedje en kneed er een deeg van. Voeg ondertussen de eetlepels melk of water toe. Is het nog te droog, voeg dan een eetlepel extra toe.
  5. Neem een eetlepel amandelschaafsel en verkruimel het een beetje tot kleinere stukjes, meng dit tot slot ook door je deeg.
  6. Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op een bakplaat die met bakpapier is bekleed. Druk de balletjes eventueel een beetje plat.
  7. Bak de pepernoten 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

En smullen maar...!