Bij ons is de plaattaart een favoriet! Een soort pizza, maar dan van bladerdeeg. Voor onze dochter een waar feestje. Ze helpt ook bij het beleggen van de plaattaart en snoept ondertussen al van de paprika. Een kidsproof recept dus!
Het leuke is dat je het natuurlijk kan gaan beleggen met wat jij of jullie lekker vinden. Omdat er op de plaattaart niet super veel groente gaat heb ik er een rauwkoast salade bij gemaakt. Zo kom ik toch nog aan de 200 gram groente voor de avondmaaltijd.
Ingrediƫnten (voor 2-3 personen):
- 6 plakjes bladerdeeg (of een rol bladerdeeg)
- 6 plakjes kipfillet
- 2 eetlepels rode pesto
- 1/2 bakje champignons
- 1/2 gele paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 bol mozzerella
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor tot 220 graden.
- Snij ondertussen de groenten en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en prik er met een vork gaatjes in.
- Vouw de randen naar binnen en verdeel de pesto op de bodem.
- Beleg de bodem met de kipfilet, groente en stukjes mozzerella.
- Bak de plaattaart in 20 minuten af in de oven.
Voor de rauwkost gebruikte ik de overgebleven halve paprika's, een stuk komkommer en augurk.
Eetsmakelijk!
Wil je meer tips en ideeen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek voor een van de programma's. In de programma's deel ik ook regelmatige leuke, lekkere en snelle recepten.