Salade met radijsjes

Ik maakte deze salade met radijs laatst als lunch, maar deze kan ook prima als bijgerecht bij het avondeten.

Radijsjes zijn eigenlijk een voorjaarsgroente (maart, april en mei), toch zijn ze tegenwoordig het hele jaar door in de winkel te koop. Radijsjes bevatten veel vezels. Deze helpen andere voedingsstoffen beter te verteren. Een radijs heeft een vrij specifieke smaak, vaak omschreven als scherp en peperachtig. De karakteristieke smaak zorgt ervoor dat ze heerlijk zijn in een frisse salade.

Ingrediënten salade:

  • 8 radijsjes
  • 1/2 gele paprika
  • ± 7 cm komkommer
  • 1 handje doperwtjes
  • 1/4 rode ui

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 theelepel honing
  • sap van halve limoen
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij alle ingrediënten voor de salade en leg deze in een diepbord of schaal.
  2. Meng vervolgens in een kommetje de ingrediënten voor de dressing.
  3. Schenk voorzichtig de dressing over de salade totdat deze op smaak is zoals jij het lekker vind!
  4. Als je dressing over hebt kun je dit eventueel 3 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren.

Eetsmakelijk!