Rode curry met rijst

Wij eten graag curry! Het is een gemakkelijk recept om te maken en je kan goed variëren met verschillende groentes!

Regelmatig eten wij curry. Een lekker gerecht waarbij je goed kan variëren in groentes waardoor het elke keer anders is. De basis blijft vaak wel hetzelfde. We voegen eigenlijk altijd knoflook, ui en paprika toe. Ter aanvulling of afwisseling zou je ook kunnen kiezen voor zoete aardappel, tauge, sugar snaps, broccoli of bijvoorbeeld bloemkool.

Een lekker recept wat prima past binnen een gezonde leefstijl. Het blijkt maar weer dat gezond eten niet saai of eentonig hoeft te zijn. Wil je meer tips en ideeen? Kijk dan ook eens bij de andere recepten en blogs :)

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 125 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 eetlepels curry pasta (wij gebruiken Koh Thai)
  • 50 ml water
  • 150-200 ml kokosmelk
  • 200 gram kip
  • Teentje knoflook
  • Rode paprika
  • Groene paprika
  • Rode ui
  • Halve prei
  • Eventueel koriander en wat noten voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies
  2. Doe de olie in de pan en bak de gesneden knoflook
  3. Voeg de gesneden kip toe en roerbak deze op hoog vuur totdat het goed gaar is
  4. Voeg de curry pasta toe en fruit deze een minuutje
  5. Voeg het water en kokosmelk toe totdat het begint te koken
  6. Daarna kan de overige gesneden groente bijgevoegd worden
  7. Verhit de groente goed, maar kook het niet te lang
  8. Serveer de rijst en curry apart en garneer met koriander en noten

Eetsmakelijk!