Pureersoep boordevol groente

Dit is echt een van mijn favoriete recepten. Ik deel het ook vaak met anderen. Deze soep is namelijk super makkelijk om te maken en zit boordevol groente.

Laatst bedacht ik me dat het hoog tijd was om deze soep dan ook met jullie te delen en er even een recept van te schrijven (en foto bij te maken).

Ik maak deze soep in een grote pan, zodat wel lekker veel hebben. De groente wisseld per keer, het ligt er maar net aan wat we nog in huis hebben. Soms hebben we nog wat groente liggen en gebruik ik dat. Of ik gebruik dieprvriesgroente.

Alles wat over is gaat in de vriezer voor een volgende keer. Ik eet deze soep bijna altijd bij de lunch samen met m'n dochter. We eten een broodje en nemen daarbij een kommetje van deze pureersoep. Dan hebben we meteen al wat groente binnen, super handig dus!

Ingredi├źnten (voor 3 porties):

 • 1 teentje knoflook
 • 1 grote ui
 • 1/2 prei
 • 1 theelepel Curry Madras van Jonnie Boer
 • 200 gram broccoli
 • 200 gram bloemkool
 • 1 bouillonblokjes

Bereidingswijze:

 1. Begin met het snijden van de ui, knoflook en prei
 2. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
 3. Als de ui glazig is kun je de curry madras kruiden toevoegen.
 4. Voeg vervolgens de overige groente toe en bak het even kort
 5. Nu kun je 1 liter water toevoegen.
 6. Als het geheel kookt, voeg dan het bouillion blokje toe
 7. Laat het ongeveer 20 minuten koken en pureer het dan met een staafmixer.

That's it! Geniet ervan :)