Als sla heb ik een halve krop uit onze eigen groententuin (lees: groentetuinTJE ;) ) gebruikt. Maar elke soort sla kan prima voor deze salade gebruikt worden.
Hüttenkäse is een gezonde jonge kaas en het bevat veel eiwitten. Het is een kaas waar mee je volop kan variëren. Mocht je dus nog wat over hebben, kun je het weer gebruiken op een broodje of te gebruiken in gevulde courgette of een ovengerecht.
Mocht je nog wat over hebben van deze salade, kun je het de volgende dag eten als lunch of nogmaals als avond eten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Ingrediënten voor 2 personen:
- Pasta penne, voor de hoeveelheid heb ik 1,5 persoon afgemeten uit het eetmaatje
- ½ krop sla
- 100 gram diepvries doperwten
- 1 rode paprika
- 1 stuk gerookte kip
- 50 gram hüttenkäse
- Snufje peper
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Snij de paprika en gerookte kip in stukjes (en eventueel de sla, mocht je ook een krop sla hebben).
- Haal de doperwten uit de vriezer en doe deze in een schaaltje. Giet er kokend water over heen en laat 2 minuten staan.
- Na twee minuten kun je de doperwten afgieten.
- Doe de paprika, sla, gerookte kip en doperwten in een schaal.
- Wanneer de pasta gaar is, giet deze af en meng hier de hüttenkäse doorheen. Op deze manier is het makkelijker om de hüttenkäse er door te roeren.
- Voeg eventueel een snufje peper toe.
- Vervolgens kun je de pasta bij de andere ingrediënten voegen in de schaal en het geheel goed door roeren.