Ovenschotel met pasta en broccoli

Deze ovenschotel heeft weinig ingrediënten en is ondanks de oventijd snel klaar. Een ideaal recept voor een gezonde avondmaaltijd!

Wij eten niet heel erg vaak een ovenschotel. Dit komt denk ik doordat het door de oventijd toch vaak wat langer duurt voordat het eten op tafel staat. Daar hebben we 's avonds meestal geen tijd voor.

Ik maakte dit recept tot en met stap 7 al in de ochtend, kan eventueel ook prima de dag van te voren al klaar gemaakt worden. Het moet dan alleen nog even de oven in en klaar is je eten. In de oventijd kun je bijvoorbeeld alvast even tafeldekken ;)

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 140 gram farfalle pasta (andere pasta kan natuurlijk ook)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 stukje gerookte kip
  • 1 bol mozzarella
  • Eventueel toevoegen: paprikapoeder, basilicum, oregano, peper en zout
  • Olie om de ovenschaal mee in te vetten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
  2. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snij de broccoli in stukjes en kook deze gaar.
  4. Vervolgens snij je de paprika, ui en gerookte kip in stukken.
  5. Doe de groente, gerookte kip en de pasta in de ovenschaal.
  6. Voeg kruiden naar smaak toe.
  7. Snij nu de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de ovenschaal.
  8. De ovenschotel kan de oven in voor ongeveer 20 minuten (mocht de bovenkant al snel bruin worden, leg er dan aluminiumfolie overheen).

Enjoy!