Gezonde makreelsalade met groente

In de zomer staat er bij ons vaak een pastasalade op tafel, zowel bij de lunch als het avondeten. Want in een Hollandse warme hap hebben we dan toch minder zin. Een pastasalade is makkelijk, voedzaam en er zijn veel variaties mogelijk.

Onlangs aten we weer eens deze makreelsalade, erg lekker. Dus besloten we er een foto van te maken en het recept uit te schrijven om het zo met jullie te kunnen delen. We aten dit voor het eerst bij mijn schoonouders en wisten meteen, deze gaan we onthouden en zelf ook klaar maken.

Voor deze dressing hebben we Franse mayonaise gebruikt. Een souvirniertje dat we laatst kregen. Deze mayonaise is een beetje zuurder dan de mayonaise uit de supermarkt. Daardoor erg lekker voor in een dressing. Maar met de 'normale' mayonaise is deze dressing ook erg lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 gram pasta
  • 200 gram makreel (hele vis of al in delen gekocht)
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 2 zoete rode puntpaprika's (gewone kan ook)
  • 3-4 augurken
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • Eventueel snufje peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies
  2. Ontvel de markel en snij deze in delen
  3. Snij alle groentes in kleine stukjes
  4. Roer de mayonaise, azijn, mosterd in een bakje en voeg eventueel peper toe
  5. Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en mix het goed.
  6. Giet de dressing er overheen en meng nog eens.
  7. Eten maar :)