Havermoutkoekjes zonder suiker

Ik had rijpe bananen liggen en had zin om wat te gaan bakken. Het werden deze gemakkelijke havermoutkoekjes zonder suiker.

Door de banaan zijn de koekjes lekker zoet, het toevoegen van suiker is daardoor niet nodig. De meeste ingredienten zul je ook al wel in huis hebben en met 10 minuutjes staan ze in de oven. Taaadaaa: een ideaal gezond tussendoortje!

Extra handig van deze gezonde koekjes is dat m'n dochter ze ook lekker vindt. Ze eet er zo een aantal achter elkaar op als ik even niet op let. Ik heb daarom op de helft van de koekjes een pecannoot gedaan, en voor haar op de andere helft geen noten. Ik vind met noten namelijk wel erg lekker, maar dat voor haar niet handig ;)

De koekjes zijn net uit de oven het allerlekkerst! Als je ze goed afsluit kun je ze ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren (als je ze dan nog niet op hebt hihi).

Ingrediƫnten (15 koekjes):

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • Handje rozijnen
  • 8 pecannoten
  • Koekkruiden
  • Kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Begin met het prakken van de bananen. Dit kan met de vork, maar kun je ook met een staafmixer doen.
  3. Voeg de havermout toe en meng het geheel.
  4. Wanneer je een egaal beslag hebt kun je de koekkruiden, kaneel en rozijnen toevoegen.
  5. Maak nu bolletjes van het beslag en druk deze plat.
  6. Om en om kun je er een noot op doen.
  7. De koekjes kunnen nu de oven in. Na ongeveen 10-15 minuten zijn ze klaar.

Eetsmakelijk!

Na dit recept meer behoefte aan gezonde recepten en idee voor jou en je gezin? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je op de hoogte blijven van leuke recepts en blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!