Groene smoothie

Een groene smoothie; ik moest er eerst niks van weten. De kleur stond me eerlijk gezegd een beetje tegen. Na het een aantal keer geproefd te hebben, begin ik het best lekker te vinden. Zelf maak ik nu regelmatig een groene smoothie!

Zo'n groene smoothie zorgt ervoor dat je vrij gemakkelijk extra groente binnen krijgt, en dat is natuurlijk altijd mooi mee genomen. Helemaal met dit weer (brrr, wat is het koud!) en de huidige griepepidemie.

Als je googled op groene smoothie zie je er veel voorbij komen met spinazie. Dat is niet zonder reden: spinazie heeft niet een heel sterke smaak, is makkelijk te gebruiken in de blender en zit vol met vitamines en mineralen. Naast alle variaties van groene smoothies met spinazie, kun je in je smoothie bijvoorbeeld ook avocado, boerenkool of andijvie doen. Genoeg manieren om te blijven variëren dus.

Ik koos deze keer voor een simpele, maar lekkere groene smoothie.

Ingrediënten (voor 1 groot glas of 2 kleine glazen):

2 handen verse spinazie
1/2 banaan
1/2 appel
150 ml water

Bereidingswijze:

Was de spinazie en snij de appel, banaan in stukjes. Stop alle ingrediënten in de blender of meng met een staafmixer tot een smoothie. Mocht je het nog te dik vinden, kun je extra water toevoegen.

Enjoy!