Gezondere kwarktaart

Wie houd er nou niet van taart? Wij in ieder geval wel! Deze kwarktaart is een succes!

Toen we deze taart laatst hadden gemaakt, hebben we ook wat stukjes uitgedeeld aan familie. Iedereen vond het erg lekker, ook m'n kleine neefjes en nichtje. Een ideale taart dus voor als je visite krijgt of op een verjaardag.

De taart zag er deze keer extra leuk uit door de bovenste rode laag. Het kost wel iets meer tijd om te maken, maar het resultaat is wel heel leuk om te zien ;) De bodem is gemaakt van volkoren biscuitjes en de vulling van magere kwark en cottage cheese. Geen extreem ongezonde dingen toegevoegd dus. En dat is fijn, zo kun je toch een keertje wat lekkers nemen in het weekend of bij een feestelijk gelegenheid!

Ingrediënten:

 • 200 gram volkoren biscuit
 • 100 gram roomboter
 • 8 gelatine blaadjes (6 voor de middenlaag en 2 voor de toplaag)
 • 100 ml melk
 • 750 gram magere kwark (in deze taart gebruikten we aardbei framboos)
 • 1 bakje hüttenkäse/cottage cheese (200 gram)
 • 1/2 diepvries doos met bosvruchten

Bereidingswijze:

 1. Begin met het verkruimelen van de koekjes. Wij deden ze even in een keuken machine. Smelt in een pan de boter en voeg de koekkruimels eraan toe.
 2. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de ingevette springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. De bodem kun je nu even in de koelkast zetten.
 3. De gelatineblaadjes (6 stuks) mag je in een schaaltje met koud water leggen voor 10 minuten. Mix ondertussen in een kom de kwark met de cottage cheese.
 4. Verwarm de melk in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze al roerend toe aan de melk. Roer net zo lang tot de gelatine is opgelost in de melk. Voeg het nu toe aan de kwark.
 5. Schenk het mengsel met kwark, cottage cheese en gelatine over de koekbodem heen. En zet weer even in de koelkast
 6. Leg nu 2 gelatineblaadjes in koud water en mix ondertussen het ontdooide diepvries fruit tot een vloeibaar mengsel.
 7. Doe het fruit in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Voeg na 10 minuten de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer het net zo lang tot de gelatine is opgelost.
 8. Verdeel de fruit met gelatine over de kwark en verdeel het eventueel goed met de bolle kant van een lepel.
 9. Zet de taart in de koelkast van 4 uur zodat het kan opstijven.

De taart kun je 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren, maar ik ben benieuwd of dat wel gaat lukken ;)

Geniet ervan!

Wil je meer tips en ideeën? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek voor een van de programma's. In de programma's deel ik ook regelmatige leuke, lekkere en snelle recepten.