Wij proberen minimaal één keer per week vis te eten. Dit gezonde recept met gestoomde kabeljauw eten wij dan ook regelmatig.
In onze stoompan koken we de pasta en stomen we tegelijkertijd de vis, super handig. Ondertussen kunnen we dan de groente snijden en alvast bakken. Al met al heb je dan met 20 minuten een lekkere en voedzame maaltijd klaar. Perfect dus om door de weeks op een drukke dag toch een healthy maaltijd op tafel te zetten.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gram pasta (het liefst een volkoren variant)
- 200 gram kabeljauw
- 1/2 prei
- 2 paprika's
- 200 gram champignons
- 1 rode ui
- 1/2 bouilion blokje
- Extra vierge olijfolie
- Peper/zout/peterselie
Bereidingswijze:
- Bereid de pasta volgens de instructies (eventueel met een bouilonblokje).
- Stoom de kabeljauw in 8 minuten gaar.
- Of kook en stoom tegelijkertijd in een pan ;)
- Snij ondertussen de groentes en verhit een beetje olie in een wokpan
- Bak de ui en champignons en voeg vervolgens de overige groentes toe.
- Doe de gekookte kabeljauw en pasta bij de groente en bak het nog een paar minuten.
- Voeg naar smaak nog wat zout, peper, peterselie en olijfolie toe.