Havermout wafels

Wafels voor ontbijt, dat klinkt goed toch? ;) Deze havermout wafels zijn lekker en verantwoord!

In het weekend nemen we vaak meer tijd voor het ontbijt. Een favoriet is op dit moment zijn deze wafels, we zijn er dol op. Het beslag is makkelijk en snel te maken. Ook hebben we meeste ingredienten altijd standaard al in huis. Ideaal dus. Door zelf te kiezen wat je op je wafel doet, kun je de havermout wafel maken zoals jij het lekker vind. Mijn favoriet is heel simpel: met een beetje honing. Maar met 2 lepels kwark en wat fruit vind ik ook erg lekker.

Is het te veel en krijg je niet alles op? Geen probleem, de volgende dag zijn ze ook nog lekker!

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 300 ml melk (wij hebben vaak halfvolle melk)
  • 160 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • Boter of olie om je wafelijzer in te vetten
  • Voor de topping zoals op de foto: 2 lepels kwart, framboos, druiven en honing.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm het wafelijzer
  2. Doe alle ingredienten, (behalve die voor de topping) in je blender net zo lang tot er een beslag ontstaat.
  3. Laat het beslag eventjes staan, door de havermout word het nog niets dikker.
  4. Vet je wafelijzer in.
  5. Schenk of lepel je beslag in het ijzer en bak je havermout wafel.
  6. Kijk na een paar minuten of je wafel klaar is.
  7. Is je wafel klaar, maak dan de nieuwe net zo lang tot je beslag op is.
  8. Ziet de wafel er klaar uit, leg het op je bord en beleg met een fijne topping.

Geniet van je gezonde ontbijtje met deze havermout wafels!

Wil je meer tips en ideëen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek voor een van de programma's. In de programma's deel ik ook regelmatige leuke, lekkere en snelle recepten.