Gezond bananenbrood met havermout en walnoten

Bij een kopje koffie bestelde ik laatst een plakje bananenbrood, erg lekker! Dus thuis de keuken in gedoken om zelf ook een gezond bananenbrood te bakken.

Het maken van een bananenbrood zonder suiker is niet moeilijk en voor een basisrecept heb je ook niet veel ingrediënten nodig, altijd handig! Het is een lekker tussendoortje, maar je kan het ook prima gebruiken als ontbijt.

Het leuke is dat je eindeloos kan variëren en het gezonde bananenbrood zo kan maken zoals jij het lekker vindt! Zo vind ik speculaaskruiden erg lekker, maar je zou ook kunnen kiezen voor kaneel. Of gebruik een andere meelsoort, zoals amandelmeel of maismeel. En je kan variëren met noten en gedroogd fruit. Ik had toevallig alleen walnoten in huis, maar eigenlijk alle soorten noten, zaden en gedroogd fruit zou je kunnen gebruiken in dit recept.

En dan heb je ook nog de topping waar je mee kan variëren. Zo kun je plakjes banaan op je bananenbrood leggen, wat extra (hele)noten of andere pitten en zaden.

Genoeg keuzes en variaties mogelijk om een lekker en suikervrij bananenbrood te maken. Met onderstaand recept heb je een leuk basis recept om mee te variëren. Veel plezier!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • 60 gram meel/bloem naar keuze (ik gebruikte speltbloem)
  • 50 gr walnoten
  • 3 rijpe bananen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden van Greengypsy
  • Topping: een handje pitten en zaden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed je bakvorm met bakpapier of vet het in.
  3. Breek de bananen in stukken en doe deze in een kom of grote maatbeker.
  4. Voeg de havermout, meel, eieren en kruiden toe en mix het met de staafmixer.
  5. Breek de walnoten in stukken en meng deze er met een spatel door.
  6. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijk matig
  7. Voeg vervolgens eventueel toppings toe.
  8. Het geheel kan de oven in voor ± 30 minuten.
  9. Als je er met een sateprikker in prikt en deze komt er schoon uit, is je bananenbrood klaar

Tip: Snij de het bananenbrood in plakjes en doe ze in de diepvries, zo heb je ook later nog een lekker en suikervrij tussendoortje.

Heb het recept gemaakt en een leuke variatie gebruikt? Laat het me weten via Facebook of Instagram, ik ben erg benieuwd!