Frambozen kwarktaart

Afgelopen weekend was het feest en dan is het natuurlijk tijd voor taart.

Zaterdag was ik jarig, en wie jarig is trakteerd. Ik vond het een goede reden om een verantwoorde taart te maken (verantwoord zolang je niet de hele taart in een keer op eet natuurlijk ;)). Verschillende mensen hebben de taart geproeft en gelukkig vonden ze het allemaal lekker!

Heb je ook zin in taart? Deze frambozen kwarktaart is gezond en erg lekker. Tip: ook geschikt als ontbijt of tussendoortje.

Dit recept gaat uit van een springvorm van 12 cm. Wil je een grote taart? Doe dan alle ingrediënten keer drie.

Ingrediënten bodem:

  • 50 gram havermout
  • 20 gram ongezouten amandelen
  • 35 gram dadels
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl honing
  • 1 el lijnzaad
  • 4 el water

Ingrediënten kwark:

  • 350 gram magere kwark framboos
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 handje (diepvries) frambozen

Bereidingswijze:

  1. Laat de dadels tien minuten weken in warm water en bekleed de springvorm met bakpapier
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine
  3. Laat de machine draaien tot er een plakkerig deeg ontstaat (als het te droog is voeg je extra water toe)
  4. Verspreid het deeg over de springvorm en druk het goed aan met de natgemaakte bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast
  5. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in water en doe ondertussen de kwark in een kom
  6. Warm de frambozen op in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe en roer dit goed (niet laten koken)
  7. Voeg het mengsel toe aan de kwark en verdeel dit over de springvorm
  8. Laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast en smullen maar!