Fijne feestdagen 2019

De feestdagen komen er al weer aan! In deze blog deel ik 5 tips. Met deze tips geniet je van al het lakkers, maar maak je ook bewuste en gezonde keuzes. Fijne feestdagen, geniet ervan!

5 TIPS VOOR DE FEESTDAGEN

TIP 1: SLA GEEN MAALTIJDEN OVER.
Dit eindigt vaak in een ongezonde eetbui later op de dag. Pas je maaltijden aan door te kiezen voor kleinere hoeveelheden, een lichtere maaltijd of juist iets eiwitrijks, omdat je later op de dag vaak koolhydraat en vet rijker gaat eten.

TIP 2: ALS JE IETS SNOEPT, KIES IETS DAT ECHT HEEL LEKKER IS.
Er is heel veel lekkers tijdens de feestdagen, kies daarom voor wat jij echt heel lekker vind en geniet ervan. Geef het een cijfer en eet alleen wat jij een 9 of een 10 zou geven. Is het voor jou geen 9 of 10, eet het dan niet.

TIP 3: BEPERK DE ONGEZONDE DRANKJES. DRINK VOORAL VEEL WATER, THEE EN KOFFIE.
Probeer niet te veel frisdrank en alcoholische drankjes te drinken. Frisdrank zit bomvol suikers. Wanneer je kiest voor een drankje met alcohol, neem er dan ook een glas water bij. En let op: van alcohol krijg je vaak weer extra lekkere trek.

TIP 4: BEWEEG
Ga tijdens de familie momenten met elkaar wandelen. Je verbrandt zo extra calorieën, je bent even buiten en je zult zien dat het heel gezellig is.

TIP 5: GENIET!!
De laatste, maar misschien wel belangrijkste tip: geniet van de feestdagen, de gezelligheid, het samenzijn met familie en vrienden en van het lekkere eten!

EEN GOED BEGIN IN HET NIEUWE JAAR!

Wil jij ook na de feestdagen een aantal kilo kwijt?
Maak alvast een afspraak voor in januari! Dat is een mooie stok achter de deur voor een goed begin in 2020. Ik begeleid je naar een gezondere leefstijl en een goed én lekker eetpatroon.


Ben je nieuwsgierig geworden? Neem geheel vrijblijvend contact op via deze link. Ik hoop je te ontmoeten!