Couscous met kip en kikkererwten

Tot een aantal jaar geleden kende ik couscous eigenlijk niet, en wist ik al helemaal niet hoe ik het moest klaar maken. Tegenwoordig eten we het regelmatig.

We gebruiken couscous door een salade, maar ook als basis voor een avond maaltijd. Het is een heel veelzijdig product en ook makkelijk klaar te maken.

Dit recept is lekker snel doordat we hebben gekozen voor gekruide kipdijfilet. Daardoor zit er meteen al lekker veel smaak aan. Door veel groente toe te voegen heb je een voedzame maaltijd die goed past in een gezond eetpatroon.

Wil je meer recpeten die passen bij een gezonde leefstijl, en je helpen af te vallen en je fit te voelen. Kijk dan gerust rond op de site tussen de andere recepten :)

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 150 gram couscous
  • 1/2 winterpeen
  • 2 paprika (ik gebruikte een rode en een groene)
  • 1 grote rode ui
  • klein blikje kikkererwten
  • 150-200 gram gekruide kipdijfillet

Bereidingswijze:

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking
  2. Schenk een beetje olie in een wokpan en voeg de kip toe.
  3. Bak de kip en snij ondertussen de groente.
  4. Wanneer de kip gaar is kun je de groente toevoegen en mee bakken.
  5. Voeg vervoglens de kikkererwten toe en roer dit regelmatig door.
  6. Als de couscous klaar is kun je het er ook door heen mengen.

Eetsmakelijk!

Ga jij deze gemakkelijke couscous maaltijd ook maken? Ik zou het leuk vinden als je dat deelt op social media en mij er in tagt of #puurannemie gebruikt.

Ik maak ook wel eens een salade met couscous, ook erg lekker. Het recept kun je hier vinden.