Ik maak regelmatig granola en eet het dan bij mijn ontbijt. Vaak met yoghurt of kwark en een stuk fruit. Soms maak ik het basisrecept zoals hieronder staat beschreven en soms voeg ik extra ingrediënten toe. Bijvoobeeld: extra noten en/of zaden, chocoladenips of gedroogd fruit. Genoeg variaties mogelijk om het zo te maken dat jij het lekker vindt!
Je kunt de granola ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten pot.
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 100 gram gemengde noten
- 1 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepels honing
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- ½ kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175˚ graden.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten.
- Verwarm de kokosolie en de honing in een steelpan tot de olie is gesmolten.
- Voeg het mengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en roer het goed.
- Bekleed bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel uit.
- Doe de bakplaat nu voor ongeveer 15 minuten in de oven. Regelmatig even kijken of het niet te bruin wordt.
- Lekker met yoghurt of kwark en een stukje fruit.
(Wil je graag chocolade of gedroogd fruit toevoegen, doe dit dan pas wanneer alles goed is afgekoeld.)