Adviezen om gemotiveerd te blijven

Bedenken wat je doel is, of wat je graag wilt bereiken is voor veel mensen niet heel moeilijk. Maar om gemotiveerd te blijven om aan je doel(en) te werken is toch best lastig. Daarom geef ik je een aantal adviezen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Je doel:

Bedenk wat je doel is. Wat wil je ook al weer bereiken en waarom? Schrijf je doel zo gedetaileerd mogelijk op. Bedenk ook welke doelen je al behaald hebt en waar je nog aan wilt werken.

Slaap voldoende:

Wanneer je uitgerust bent, voel je je fitter en energieker. Het is dan gemakkelijker om aan je doelen te werken.

Zorg voor regelmaat:

Ga elke dag ongeveer dezelfde tijd naar bed en sta rond de zelfde tijd op. Eet op vaste tijden op een dag. Dit geeft structuur en rust.

Wees lief voor jezelf:

Verwen jezelf af en toe en wees niet te streng. Door te streng te zijn belemmer je jezelf waardoor je vaak blijft doen wat je altijd deed, probeer juist open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Focus op dingen die al goed gaan:

Blijf niet te lang hangen in dingen die (nog) niet goed gaan. Richt je ook op dingen die al wel goed gaan. Dit geeft een positieve energie.

Houd je voortgang bij:

Wil je afvallen, hou dan bij hoeveel je wekelijks weegt. Wil je een gezonder eetpatroon, houd dan regelmatig een eetdagboek bij en evalueer deze voor jezelf. Wil je meer bewegen, hou dan je work-outs en het bewegen bij (wandelen, fietsen naar het werk etc).

Heb je nog een extra stok achter de deur nodig en wil je daar graag bij gecoacht worden, laat het me dan weten. We kunnen samen kijken wat Puur Annemie voor jou kan betekenen.