Aardbeien-laagjes-toetje

Wij eten bijna geen toetjes of nagerechten. Als we iets nemen is het vaak een stuk fruit. Maar af en toe vind ik het leuk om iets lekkers na te hebben. En ik houd er ook van om er wat leuks van te maken. Want als je eten er leuk uit ziet, is het nog plezieriger om het op te eten!

Ook bedacht ik me dat er op m'n blog helemaal geen toetjes staan. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Ik denk dat dit aardbeien-laagjes-toetje een goed begin is.

Dit toetje is heel gemakkelijk om te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. En extra lekker in de zomer met verse aardbeien. Mocht je in de winter ook zin hebben in een toetje als deze kun je aardbeien uit de diepvries gebruiken. Of je maakt bijvoorbeeld een variant met banaan en gebruikt in plaats van aardbeienkwark, bananenkwark. Genoeg afwisseling mogelijk.

Ingrediënten voor 1 nagerecht:

  • 1 eierkoek (ik gebruikte een spelteierkoek)
  • 3 eetlepels magere vanillekwark
  • 3 eetlepels magere aardbeienkwark
  • 3 aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Breek de eierkoek in stukjes en verdeel de helft over de bodem van je glas of schaaltje.
  2. Doe hier overheen 3 eetlepels vanillekwark.
  3. Snij 2 aardbeien in dunne plakjes en verdeel deze bovenop de vanillekwark.
  4. Nu kun je de laag aardbeienkwark eroverheen verdelen.
  5. Tot slot snij je een aardbei in 4 partjes en deze leg je erbovenop. Eventueel ter decoratie nog een muntblaadje.
  6. Zet het geheel voor minimaal 30 minuten in de koelkast en smullen maar!

Enjoy!