3 x ontbijt met havermout

Een goed begin is het halve werk, en dat is ook zo met ontbijten. Een goed ontbijt zorgt voor een goede start van de dag.

Ik sla het ontbijt nooit over. Als ik wakker word heb ik meteen trek in iets te eten. En helemaal met een kleine erbij aan tafel is het elke ochtend ontbijten aan tafel. Een gezellige start van de ochtend.

Ik heb vaak de avond van te voren al bedacht wat ik die dag graag wil eten. Dit scheelt tijd en zorgt er voor dat ik gezonde keuzes maak. en niet voor verrassingen kom te staan (dat er bijvoorbeeld iets op is, waarvan ik dacht dat het er nog was). Als ik er van te voren even over nadenk en het voorbereid, scheelt het me ook tijd in de ochtend.

Hieronder geef ik je 3 ideetjes voor een ontbijt met havermout. Zoals je leest hoeft ontbijtjes klaarmaken dus niet veel tijd te kosten. In een paar minuten heb je een lekker en voedzaam ontbijt.

1. Overnight oats

De naam zegt het eigenlijk al. Dit heeft de hele nacht gestaan. Je moet het dus de avond van te voren even klaar maken, maar 's ochtends kost het geen tijd meer. Je hoeft het alleen maar uit de koelkast te pakken en eventueel wat topping toevoegen. Een lekker recept voor overnight oats staat op de website.

2. Havermoutpap

Je houdt er van, of je vindt het niets! Dat is wat ik om me heen hoor, de een vindt het erg lekker, de ander vind er niks aan. Ik houd er zelf wel van. Melk (200 ml) en havermout (40 gram) in een pannetje aan de kook brengen tot een pap. Ondertussen appel in stukjes snijden erdoor doen met wat kaneel, jummie!

3. Ontbijtsmoothie

Een ontbijtsmoothie eet ik zelf ook regelmatig. De avond van te voren haal ik wat diepvriesfruit uit de vriezer. De volgende ochtend doe ik er wat kwark/yoghurt bij en 3 eetlepels havermout. Alles even in de blender en klaar is je drink ontbijt.

Ga jij een van deze ontbijtjes maken en delen op social media? Ik zou het super leuk vinden als je mij in je bericht tagt of #puurannemie gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven van leuke recepts en blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!